• Zalecenia dietet. dla pacjenta z podwyższonym...

Autor Aleksandra Cichocka
Wydawnictwo MEDYK
Stron 96
Rok wydania 2018
Oprawa broszurowa
Format 16,5x23,5 cm
25.52
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 3 dni
Cena przesyłki 7.99
Odbiór osobisty 0
DPD Pickup punkt odbioru / automat paczkowy 7.99
Paczkomaty InPost 12.99
Kurier DPD 14.99
Kurier INPOST 14.99
Kurier DPD Pobranie 19.99
Dostępność 3 szt.
Waga 0.15 kg
EAN 9788364045660

Zamówienie telefoniczne: 791572838

Zostaw telefon
Podwyższone stężenie triglicerydów (TG), zwane hipertriglicerydemią (hTG), to zaburzenie lipidowe, podobnie jak podwyższone stężenie całkowitego cholesterolu i złego cholesterolu LDL oraz obniżone stężenie dobrego cholesterolu HDL w surowicy krwi. Nie powoduje dolegliwości, a wykryć je można wykonując w laboratorium lipidogram.
Wykrycie, a następnie leczenie (również dietą) nadmiernego stężenia triglicerydów jest bardzo ważne, ponieważ hipertriglicerydemia zwiększa ryzyko rozwoju chorób sercowo-naczyniowych. Zastosowanie odpowiedniej diety i prowadzenie zdrowego stylu życia odgrywa ważną rolę nie tylko u chorych, którzy już mają podwyższone stężenie triglicerydów, ale także u tych, które są w grupie ryzyka tego zaburzenia, czyli osób:
z nadwagą, a zwłaszcza z otyłością,
z zaburzeniami metabolicznymi,
z cukrzycą, zwłaszcza typu 2,
z niedoczynnością tarczycy,
z chorobą nerek,
przyjmujących pewne leki, m.in. niektóre leki na nadciśnienie tętnicze, estrogeny (zwłaszcza doustne), kortykosteroidy.
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia