Wegetariańska Sycylia. Przepisy pełne słońca

Symbol: 9788383185811
Dostępność: 2 szt.
59.27
szt.
Zamówienie telefoniczne: 791572838 Zostaw telefon
Wysyłka w ciągu: 3 dni
Cena przesyłki:
7.99
  • Odbiór osobisty 0
  • DPD Pickup punkt odbioru / automat paczkowy 7.99
  • Paczkomaty InPost 12.99
  • Kurier DPD 14.99
  • Kurier INPOST 14.99
  • Kurier DPD Pobranie 19.99
Więcej o produkcie
Autor:
Francesca Maugeri Holmstrm, Loluise Malmros Manfr
Wydawnictwo:
Buchmann
Stron:
160
Rok wydania:
2023
Oprawa:
twarda
Waga
0.15 kg
EAN:
9788383185811

Książka dla wszystkich, którzy kochają autentyczną włoską kuchnię.

Oto najlepsze sycylijskie przepisy!

Wegetariańskie dania z pasją, pełne smaków i aromatów prosto z Sycylii. Francesca Maugeri Holmstrm zdradza najwyborniejsze przepisy i przywołuje kulinarne wspomnienia z czasów dzieciństwa. Dzieli się z czytelnikami historią miłosną, która łączy kuchnię i mieszkańców tej najpiękniejszej włoskiej wyspy. Nieskończenie zachwycająca i przyjazna, pełna jest ludzi żyjących nieśpiesznie - koneserów prostego życia, z dumą wychwalających powolny codzienny rytm.

Kilka tradycyjnych sycylijskich składników - takich jak mąka, cytrusy, pomidory, karczochy, bakłażany, fenkuły, cukinie, szparagi czy orzechy - tworzy lokalną kuchnię. Bezpretensjonalną, smaczną, zdominowaną przez warzywa, przede wszystkim jednak naznaczoną rozkoszną nutą hedonizmu.

Gnocchi z pistacjami, nadziewane karczochy, linguine z pesto orzechowo-cytrynowym, bruschetta z dzikimi szparagami, tarta czekoladowa z chili? Buon appetito!

Burzliwa historia sprawiła, że Sycylia to fascynujący kulinarnie wszechświat. Włoski i niewłoski jedocześnie. Główne role grają tu słodko-kwaśne cytryny, pękate bakłażany, kolczaste karczochy i pełna smaku oliwa. Zmierzcie się z nimi w kuchni, korzystając ze wskazówek Franceski - a gwarantuję, że będziecie szczęśliwi.

Bartek Kieżun, dziennikarz kulinarny i autor książek, ekspert w zakresie kuchni śródziemnomorskiej

Ciao! Kiedy otwieram tę książkę, wracają moje własne wspomnienia z sycylijskiego Cefalu i smak niezapomnianej parmigiany. Tym samym otrzymuję aromatyczną odpowiedź na pytanie, czy sycylijska kuchnia może być wegetariańska. Autorka skutecznie inspiruje do częstszego sięgania po warzywa.

Zofia Cudny

Parametry:
Autor:
Francesca Maugeri Holmstrm, Loluise Malmros Manfr
Wydawnictwo:
Buchmann
Stron:
160
Rok wydania:
2023
Oprawa:
twarda
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.

Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: