Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Cookies w celu realizacji usług. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Dlaczego w Japonii owce są na diecie szparagowej, a łososie jedzą skórki z winogron?
Tomasz Cegielski, wieloletni mieszkaniec Tokio, zabiera nas w podróż pełną smaków i zapachów! Odkrywa przed nami tajniki japońskiej gastronomii, pokazuje zarówno tanie knajpki z rāmenem, jak i ekskluzywne restauracje z tradycyjnym sushi. Spaceruje wąskimi alejkami pełnymi szyldów, lampionów i miejsc, gdzie stołują się okoliczni mieszkańcy. Wpada do yakiniku-ya, gdzie można samodzielnie przygotować na grillu japońską wołowinę wagyū oraz inne specjały. A to tylko początek!
Z tej książki dowiesz się m.in:
·Czy wołowina Kōbe to rzeczywiście najlepsze czerwone mięso w Japonii?
·Co, gdzie i jak zamówić oraz ile to kosztuje?
·Która potrawa jest bardziej śmiercionośna od fugu?
·Czym się różni tempura od furai?
·Czy najlepsze sushi znajdziemy w najdroższych restauracjach?
·Co zjeść w Tokio, Osace czy Sapporo?
Parametry:
Autor:
Tomasz Cegielski
Stron:
352
Rok wydania:
2025
Oprawa:
Miękka ze skrzydełkami
Format:
15,8x21,5
Data wydania:
2025-05-30
Status:
JEST
Wydawca:
Pascal
Wydanie:
1
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.