Tradycje kulinarne Szwecji

Dostępność: 3 szt.
51.88
szt.
Zamówienie telefoniczne: 791572838 Zostaw telefon
Wysyłka w ciągu: 3 dni
Cena przesyłki:
7.99
  • Odbiór osobisty 0
  • DPD Pickup punkt odbioru / automat paczkowy 7.99
  • Paczkomaty InPost 12.99
  • Kurier DPD 14.99
  • Kurier INPOST 14.99
  • Kurier DPD Pobranie 19.99
Więcej o produkcie
Autor:
Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Stron:
240
Rok wydania:
2021
Oprawa:
Miękka ze skrzydełkami
Format:
16,5x23,5
Data wydania:
2024-06-18
Status:
Nowość
Wydawca:
HANAMI
Wydanie:
1
Waga
0.656 kg
EAN:
9788365520531

Pachnące cynamonowe bułeczki serwowane do kawy, krągłe soczyste klopsiki czy śledzie na sto różnych sposobów - to tylko przykładowe dania kuchni szwedzkiej. Skandynawska kultura kulinarna to również opowieść o tym, co jedli wikingowie, ukryta między wersami sag o bogach i bohaterach, wyprawa Karola Linneusza do Laponii czy anegdota o słodkich wypiekach, które zabiły szwedzkiego króla. To również historia produktów i ludzi, którzy mieli wkład w powstawanie współczesnej kuchni.

Tradycje kulinarne Szwecji to kolejna książka poświęcona nordyckiej kulturze kulinarnej autorstwa Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek - kulturoznawcy, dziennikarki i zdobywczyni wielu światowych nagród.

Parametry:
Autor:
Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Stron:
240
Rok wydania:
2021
Oprawa:
Miękka ze skrzydełkami
Format:
16,5x23,5
Data wydania:
2024-06-18
Status:
Nowość
Wydawca:
HANAMI
Wydanie:
1
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.

Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: