-
Tradycje kulinarne Norwegii
![Tradycje kulinarne Norwegii Tradycje kulinarne Norwegii](/images/rb343/482000-483000/Tradycje-kulinarne-Norwegii_%5B482855%5D_480.jpg)
![Tradycje kulinarne Norwegii Tradycje kulinarne Norwegii](/images/rb343/482000-483000/Tradycje-kulinarne-Norwegii_%5B482855%5D_480.jpg)
Wysyłka w ciągu | 3 dni |
Cena przesyłki | 7.99 |
Dostępność |
|
Waga | 0.646 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 9788365520845 |
Zamówienie telefoniczne: 791572838
Zostaw telefon |
Zapierające dech fiordy i piękno przyrody, a jednocześnie trudne warunki geograficzne. Norwegia to kraj, którego mieszkańcy przez lata pokonując wszelkie trudności i wspierając się wzajemnie, stworzyli unikatową kulturę kulinarną. To kraina nabiału, ryb, owoców morza, słodkich wypieków, a także kawy. Warto się przekonać, że to kierunek podróży dla wszystkich szukających mniej znanych smaków.
"Tradycje kulinarne Norwegii" to kolejna książka poświęcona nordyckiej kulturze kulinarnej autorstwa Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek - kulturoznawcy, dziennikarki i zdobywczyni wielu światowych nagród.
Partnerami projektu są: Ambasada Królestwa Norwegii w Warszawie, Arctic Paper, Fundacja Bunkatura, Instytucja Kultury Samorządu Województwa Pomorskiego i Nadbałtyckie Centrum Kultury w Gdańsku.