The Wooster Group. Brulion

Symbol: 9788364057830
Dostępność: 4 szt.
41.17
szt.
Zamówienie telefoniczne: 791572838 Zostaw telefon
Wysyłka w ciągu: 3 dni
Cena przesyłki:
7.99
  • Odbiór osobisty 0
  • DPD Pickup punkt odbioru / automat paczkowy 7.99
  • Paczkomaty InPost 12.99
  • Kurier DPD 14.99
  • Kurier INPOST 14.99
  • Kurier DPD Pobranie 19.99
Więcej o produkcie
Autor:
Andrew Quick
Wydawnictwo:
Korporacja Ha!Art
Stron:
272
Rok wydania:
2015
Oprawa:
broszurowa
Format:
15,5x22 cm
Waga
0.15 kg
EAN:
9788364057830
Dzięki książce The Wooster Group. Brulion można zapoznać się, często po raz pierwszy, z techniką prób, materiałami źródłowymi, a także z procesami twórczego myślenia i refleksjami szefowej grupy, Elizabeth LeCompte, i jej głównych współpracowników. Publikacja skupiona na pięciu przedstawieniach: Frank Dell's The Temptation of St.Antony [Franka Della kuszenie Świętego Antoniego] (1987), Brace Up! (1991), Fish Story (1994), House/Lights (1999) oraz ToYou, the Birdie! (Phdre) (2002) stanowi zbiór archiwalnych materiałów, a także jest osobistym i obrazowym świadectwem sposobu pracy grupy.
Praktyki dokumentacji odgrywają kluczową rolę w procesie pracy The Wooster Group. Transkrypcja, rekonstrukcja materiałów dokumentalnych (wywiedziona z nagrań i zapisów prób Grupy, telewizji, filmu, przedstawień autorstwa innych osób, wywiadów, rozmów telefonicznych, spotkań i tak dalej), zawiłe wskazówki dla wykonawców, obsługi technicznej, asystentów reżysera, inspicjentów wskazują na rozmaite sposoby, poprzez które dokumentacja staje się nie tylko pozostałością po procesie twórczym, ale również niezbędnym komponentem pracy Grupy. Krótko mówiąc, dokumenty to nie tylko świadectwo tego, co się odbyło, ale często też narzędzie konstruowania i wystawiania spektaklu. (Andrew Quick)
Parametry:
Autor:
Andrew Quick
Wydawnictwo:
Korporacja Ha!Art
Stron:
272
Rok wydania:
2015
Oprawa:
broszurowa
Format:
15,5x22 cm
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.

Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: