Sztukamięs ze szlachtuza. Nieopowiedziana historia mięsa

Dostępność: 6 szt.

Cena: 33.22

szt.
Zamówienie telefoniczne: 791572838

Dostępność i dostawa

Wysyłka w ciągu: 3 dni
Cena przesyłki:
7.99
  • Odbiór osobisty 0
  • DPD Pickup punkt odbioru / automat paczkowy 7.99
  • Paczkomaty InPost 12.99
  • Kurier DPD 14.99
  • Kurier INPOST 14.99
  • Kurier DPD Pobranie 19.99

Więcej o produkcie

Autor:
Magdalena Kasprzyk-Chevriaux
Stron:
328
Rok wydania:
2021
Oprawa:
twarda
Format:
13,3x21,5
Data wydania:
2021-07-21
Status:
JEST
Wydawca:
Czarne
Wydanie:
1
Seria:
Poza serią
Waga
0.514 kg
EAN:
9788381912709

Po raz pierwszy w historii łatwy dostęp do mięsa ma każdy Polak. Jeszcze wiek temu nasi przodkowie mogli tylko o tym pomarzyć, dziś jednak żyjemy w erze przesytu i hodowli przemysłowych. Pytanie o zasadność jedzenia mięsa nigdy nie było bardziej aktualne. Jedni twierdzą, że jest ono passé, inni uważają, że to nasza polska tradycja. Jak jest naprawdę?

Ta książka powstała, ponieważ wierzę, że jako „obywatele świata" powinniśmy znać naszą historię. Zanim więc sięgniecie po smażoną pierś brojlera lub grillowaną karkówkę z tucznika, poznajcie prawdziwą historię polskiego mięsa i odkryjcie dawny świat polskiej kuchni, w której pekefleisz, pierśnik czy kapłon królowały nie tylko od święta.

Autorka

Parametry:
Autor:
Magdalena Kasprzyk-Chevriaux
Stron:
328
Rok wydania:
2021
Oprawa:
twarda
Format:
13,3x21,5
Data wydania:
2021-07-21
Status:
JEST
Wydawca:
Czarne
Wydanie:
1
Seria:
Poza serią
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Ocena produktu
Zadaj pytanie