Szakszuka

Dostępność: 1 szt.
37.37
szt.
Zamówienie telefoniczne: 791572838 Zostaw telefon
Wysyłka w ciągu: 3 dni
Cena przesyłki:
7.99
  • Odbiór osobisty 0
  • DPD Pickup punkt odbioru / automat paczkowy 7.99
  • Paczkomaty InPost 12.99
  • Kurier DPD 14.99
  • Kurier INPOST 14.99
  • Kurier DPD Pobranie 19.99
Więcej o produkcie
Autor:
Nidal Kersh, Ewa Wojciechowska
Wydawnictwo:
Słowne (dawniej Burda Książki)
Stron:
208
Rok wydania:
2022
Oprawa:
twarda
Waga
0.15 kg
EAN:
9788382512489

Poznaj smaki wielokulturowej Jerozolimy zawarte w potrawach, które prezentują niezrównaną hojność regionu.

Szakszuka to nazwa dania wywodzącego się z Afryki Północnej - po arabsku słowo to oznacza również "mieszać" lub "wstrząsać". To danie może być symbolem jedzenia, które wyłoniło się z tygla, jakim jest Jerozolima. Kuchnia tego miasta nie ma granic... i ta książka kucharska też nie! Znajdziesz w niej szereg klasycznych przepisów, na fattoush, sznycel, kebaby, hummus, falafel, shaormę i baba ganoush.

Nidal Kersh przedstawia także intrygujące tło historyczne i kulturowe, tworząc w ten sposób bogaty kontekst pozwalający lepiej zrozumieć kulturę kulinarną Jerozolimy.

Parametry:
Autor:
Nidal Kersh, Ewa Wojciechowska
Wydawnictwo:
Słowne (dawniej Burda Książki)
Stron:
208
Rok wydania:
2022
Oprawa:
twarda
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.

Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: