• Śmierć przez wapń

Autor Thomas E. Levy
Wydawnictwo ABA
Stron 384
Rok wydania 2018
Oprawa broszurowa
Brak towaru
37.08
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu 3 dni
Cena przesyłki 7.99
Odbiór osobisty 0
DPD Pickup punkt odbioru / automat paczkowy 7.99
Paczkomaty InPost 12.99
Kurier DPD 14.99
Kurier INPOST 14.99
Kurier DPD Pobranie 19.99
Dostępność 0 szt.
Waga 0.15 kg
EAN 9788365717092
Zostaw telefon
W książce Śmierć przez wapń doświadczony kardiolog i naukowiec, Thomas E. Levy, przedstawia dowody naukowe, że regularne spożywanie produktów mlecznych i wapnia promuje wszystkie znane przewlekłe choroby zwyrodnieniowe i znacznie skraca życie. Książka napisana jest w sposób zrozumiały, zarówno dla laika, jak i naukowca. Dr Levy wyjaśnia niebezpieczeństwa związane z suplementacją wapnia. "Obecnie udowodnione jest, że nadmiar wapnia w diecie, jak to się dzieje w przypadku systematycznego picia mleka oraz spożywania innych produktów mlecznych, zawierających wapń, jest toksyczną i potencjalnie skracającą życie praktyką". Doktor Levy jest praktykującym lekarzem-kardiologiem, naukowcem oraz adwokatem. W roku 1972 dr Levy uzyskał tytuł magistra biologii na Uniwersytecie Johna Hopkinsa. W roku 1976 ukończył studia medyczne w Tulane University School of Medicine, gdzie specjalizował się kolejno w medycynie wewnętrznej i kardiologii. Po zakończeniu studiów podyplomowych habilitował się i pracował w tej uczelni przez kolejne trzy lata. Po okresie praktyki prywatnej w dziedzinie kardiologii osób dorosłych, w roku 1994 doktor Levy rozpoczął, wspólnie z doktorem Halem Hugginsem, badania nad medycznym wpływem stomatologicznych czynników toksycznych. W roku 1998 ukończył studia prawnicze na Uniwersytecie w Denver, a następnie prowadził praktykę prawną w Kolorado i w Dystrykcie Kolumbii.
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia