Smakologia

Dostępność: 3 szt.

Cena: 35.41

szt.
Zamówienie telefoniczne: 791572838

Dostępność i dostawa

Wysyłka w ciągu: 3 dni
Cena przesyłki:
7.99
  • Odbiór osobisty 0
  • DPD Pickup punkt odbioru / automat paczkowy 7.99
  • Paczkomaty InPost 12.99
  • Kurier DPD 14.99
  • Kurier INPOST 14.99
  • Kurier DPD Pobranie 19.99

Więcej o produkcie

Autor:
Ola Woldańska-Płocińska
Stron:
80
Rok wydania:
2020
Oprawa:
twarda
Format:
24x30,5
Data wydania:
2020-10-28
Status:
JEST
Wydawca:
Papilon
Wydanie:
1
Waga
0.634 kg
EAN:
9788327105028

Kontynuacja serii, w której do tej pory ukazały się: „Zwierzokracja" - książka o prawach zwierząt oraz „Śmieciogród" - o śmieciach, niemarnowaniu, ekologii i dbaniu o Ziemię. Tym razem Ola Woldańska-Płocińska bierze na warsztat inny ważny dla świata temat - jedzenie.

Po co jemy? Jak człowiek ujarzmił rośliny? Czym zastawione były stoły podczas starożytnych uczt? Czy niektóre przyprawy były droższe niż złoto? Czy jedzenie leczy? Jak powstaje czekolada? Czego można dowiedzieć się z etykiet?

Książka w ciekawy sposób, zarówno w warstwie tekstowej, jak i ilustracyjnej, opowiada o jedzeniu w kontekstach: historycznym, kulturowym, środowiskowym i zdrowotnym.
Parametry:
Autor:
Ola Woldańska-Płocińska
Stron:
80
Rok wydania:
2020
Oprawa:
twarda
Format:
24x30,5
Data wydania:
2020-10-28
Status:
JEST
Wydawca:
Papilon
Wydanie:
1
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Ocena produktu
Zadaj pytanie