Smaki Lwowa. Kulinarna biografia miasta

Dostępność: 3 szt.
50.75
szt.
Zamówienie telefoniczne: 791572838 Zostaw telefon
Wysyłka w ciągu: 3 dni
Cena przesyłki:
7.99
  • Odbiór osobisty 0
  • DPD Pickup punkt odbioru / automat paczkowy 7.99
  • Paczkomaty InPost 12.99
  • Kurier DPD 14.99
  • Kurier INPOST 14.99
  • Kurier DPD Pobranie 19.99
Więcej o produkcie
Autor:
Piotr Janczarek
Stron:
352
Rok wydania:
2023
Oprawa:
twarda
Format:
17,5x21,5
Data wydania:
2023-04-06
Status:
JEST
Wydawca:
Lira
Wydanie:
1
Waga
0.684 kg
EAN:
9788367388795

"Lwów zmienił się w czasie wojny, ale wojna go nie zniszczyła..." (Ze Wstępu autora)
Co w dawnym Lwowie znaczyło: „iść do pana Edzia"? Dlaczego pijąc wiśniówkę, trzeba uważać na tramwaj? Jak upito czerwonego hrabiego? Co to jest żydowska penicylina?
Gdyby ogłoszono konkurs na kulinarną stolicę Europy Środkowej, Lwów z powodzeniem mógłby ubiegać się o to miano. Książka opowiada o dawnym i współczesnym Lwowie, widzianym zza restauracyjnych i kawiarnianych stolików, a jednocześnie stanowi doskonały „spacerownik kulinarny". To miasto jest jak wielki, buchający kocioł, z którego wydobywają się wciąż nowe smaki, idee, pomysły, lecz nie zapomina ono przy tym o tradycji. Do paleniska dorzucają szefowie kuchni, restauratorzy, ale także wielu aktywistów, badaczy tradycji kulinarnych, ekspertów i dziennikarzy. Swoimi autorskimi przepisami podzielili się z nami szefowie kuchni najlepszych lwowskich restauracji oraz Pani Stefa - największy autorytet kulinarny w tym mieście.
Piotr Janczarek kreśli pasjonującą biografię miasta - biografię pełną różnorodnych smaków i smaczków.
Dodatkową zaletą książki jest staranna szata graficzna, oryginalne zdjęcia i barwne ilustracje. 

Parametry:
Autor:
Piotr Janczarek
Stron:
352
Rok wydania:
2023
Oprawa:
twarda
Format:
17,5x21,5
Data wydania:
2023-04-06
Status:
JEST
Wydawca:
Lira
Wydanie:
1
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: