Ryby w zdrowej diecie

Dostępność: 5 szt.
32.91
szt.
Zamówienie telefoniczne: 791572838 Zostaw telefon
Wysyłka w ciągu: 3 dni
Cena przesyłki:
7.99
  • Odbiór osobisty 0
  • DPD Pickup punkt odbioru / automat paczkowy 7.99
  • Paczkomaty InPost 12.99
  • Kurier DPD 14.99
  • Kurier INPOST 14.99
  • Kurier DPD Pobranie 19.99
Więcej o produkcie
Autor:
Joanna Michalina Jurek
Wydawnictwo:
Vital
Stron:
200
Rok wydania:
2023
Oprawa:
broszurowa
Waga
0.15 kg
EAN:
9788382724578

Jakie ryby jeść, aby ustrzec się wielu chorób cywilizacyjnych, w tym chorób układu krążenia

Jak dowodzą najnowsze badania naukowe, włączenie jednej porcji ryb tygodniowo do diety zmniejsza ryzyko śmiertelności, bez względu na jej przyczynę, o 3%. Co więcej, zwiększenie liczby porcji do 2-4 tygodniowo może dodatkowo obniżyć to ryzyko nawet do 12%. O wartości odżywczej ryb i owoców morza nikogo nie trzeba przekonywać. Niestety, zwykle nasza wiedza na tym się kończy. Nie wiemy, jakie ryby jeść z korzyścią dla zdrowia. Nie potrafimy wybrać między tłustymi a chudymi rybami. Właściwe przygotowanie ryb również nastręcza nam trudności. W efekcie nie jesteśmy w stanie w pełni wykorzystać ich prozdrowotnego potencjału. W książce tej znajdziesz informacje na temat korzyści płynących z włączenia ryb do jadłospisu. Bazują one na wynikach najnowszych badań naukowych, często autorstwa uznanych autorytetów medycznych. Autorka szczegółowo opisuje rolę ryb w codziennym menu i wyjaśnia, jak poszczególne techniki obróbki wpływają na ich wartości odżywcze. Oprócz wielu praktycznych wskazówek w książce znajdują się też przepisy na ryby.

Parametry:
Autor:
Joanna Michalina Jurek
Wydawnictwo:
Vital
Stron:
200
Rok wydania:
2023
Oprawa:
broszurowa
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.

Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: