• Praktyczne gotowanie według Pięciu Przemian

Autor Anna Czelej
Wydawnictwo Vital
Stron 248
Rok wydania 2022
Oprawa broszurowa
35.76
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 3 dni
Cena przesyłki 7.99
Odbiór osobisty 0
DPD Pickup punkt odbioru / automat paczkowy 7.99
Paczkomaty InPost 12.99
Kurier DPD 14.99
Kurier INPOST 14.99
Kurier DPD Pobranie 19.99
Dostępność 13 szt.
Waga 0.15 kg
EAN 9788382721744

Zamówienie telefoniczne: 791572838

Zostaw telefon
Kuchnia Pięciu Przemian, na czym polega

Kuchnia Pięciu Przemian wywodzi się z Tradycyjnej Medycyny Chińskiej, jednej z najstarszych terapii naturalnych. Jej głównym założeniem jest zachowanie równowagi oraz życie zgodne z zasadami natury -porami roku czy rytmem dobowym człowieka. Według filozofii chińskiej wszystko co jemy i pijemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie. Odpowiednio dobrana dieta nieraz może czynić cuda. Ważne jest nie tylko co spożywamy, ale również w jaki sposób to robimy oraz jak przyrządzamy potrawy. Wszystko to określają zasady, które zostały opisane w tym wyjątkowym poradniku.

Zasady diety według Tradycyjnej Medycyny Chińskiej

Anna Czelej, aktywna propagatorka życia zgodnie z chińską filozofią oraz autorka wielu publikacji poświęconych tej tematyce, zabierze Cię w świat gotowania według Pięciu Przemian. Dzięki informacjom zamieszczonym w tej książce nie tylko poznasz zasady diety, ale również odkryjesz czym jest Pięć Elementów (Ogień, Ziemia, Metal, Woda i Drewno) oraz jakie smaki i właściwości są im przypisane.

Pięć Przemian po polsku!

Ogromną zaletą tej publikacji sąniezwykle proste przepisy kulinarne, które Autorka dopasowała do polskiego stołu. Nie znajdziesz tu egzotycznych składników, których nie kupisz w najbliższym supermarkecie! W zamian za to strony książki uginają się od przepisów na pyszne pasztety z grochu, krokiety z ziemniaków. Faszerowane pieczarki, różnego rodzaju ryby, zapiekanki, pasty z jajek, zupy takie jak barszcz ukraiński, krupnik z wędzonymi śliwkami czy grochówka. Dowiesz się również w jaki sposób upiec chleb, kutię czy ciasta takie jak sernik, piernik czy szarlotkę. Anna Czelej uzupełniła swoją książkę o przepisy na dania z indykiem, więc nie tylko fani diety roślinnej znajdą to coś dla siebie!

Zalety diety według Pięciu Przemian:

- tworzenie lekkostrawnych posiłków, które nie obciążają układu trawiennego,
- pozbycie się z jadłospisu takich produktów wywołujących stany zapalne, takich jak tłuszcze trans, sól, różnego rodzaju niezdrowe substancje np. syrop glukozowo-fruktozowy,
- utrata nadprogramowych kilogramów, czyli odpowiedź na popularne pytanie ,,jak szybko schudnąć?",
- obniżenie ryzyka zachorowania na choroby serca, cukrzycę, nadciśnienie, miażdżycę, nowotwory i wiele innych wynikających z nieprawidłowej diety,
- brak konieczności liczenia kalorii,
- harmonizacja z otoczeniem i wprowadzenie spokoju.

Pięć Przemian - terapia naturalna, która wprowadzi do twojego życia harmonię

Dzięki informacjom zawartym w tej książce:

- dowiesz się czym jest dieta według Pięciu Przemian oraz nauczysz się jej zasad,
- otrzymasz plansze produktów wg Pięciu Przemian, które pomogą Ci w nauce gotowania zgodnego z zasadami,
- poznasz fantastyczne przepisy, dzięki którym w Twojej kuchni nie zagości już nuda,
- zrozumiesz, które z Pięciu Elementów posiadają smak słodki, słony, gorzki, kwaśny czy ostry,
- odkryjesz produkty wg Pięciu Przemian, które należy spożywać latem, zimą, jesienią oraz wiosną
- wyeliminujesz stany zapalne i uzdrowisz swoje ciało,
- wprowadzisz do swojego życia równowagę i harmonię z przyrodą.
I co najważniejsze z łatwością wprowadzisz dietę według Pięciu Przemian do swojego codziennego życia!

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia