Pomidor. Przepisy na każdą porę roku

Dostępność: 4 szt.
60.78
szt.
Zamówienie telefoniczne: 791572838 Zostaw telefon
Wysyłka w ciągu: 3 dni
Cena przesyłki:
7.99
  • Odbiór osobisty 0
  • DPD Pickup punkt odbioru / automat paczkowy 7.99
  • Paczkomaty InPost 12.99
  • Kurier DPD 14.99
  • Kurier INPOST 14.99
  • Kurier DPD Pobranie 19.99
Więcej o produkcie
Autor:
Beata Śniechowska
Wydawnictwo:
Znak
Stron:
304
Rok wydania:
2023
Oprawa:
twarda
Waga
0.15 kg
EAN:
9788324067671

Król w kuchni jest tylko jeden.

Pomidor!

Jego geniusz tkwi w uniwersalności i nieograniczonych możliwościach, które daje, a rozkoszować się nim można przez 365 dni w roku. Pozornie zwyczajny, a wszystko z nim smakuje doskonale - najprostsza kromka chleba z masłem, gęsty aromatyczny sos czy pełna orientalnych aromatów szakszuka. Z powodzeniem wyczarujesz też z niego wyrafinowane dania rodem z gwiazdkowych restauracji.

Słodki, kwaśny, umamiczny. Można go jeść na surowo, gotować, dusić, konfitować, wędzić, smażyć, piec i grillować. I zawsze jest doskonały!

Niemal 100 przepisów, w których pomidor gra rolę główną. Skomponowała je Beata Śniechowska, jedna z topowych szefowych kuchni, zwyciężczyni II edycji programu MasterChef. Z miłości od pierwszego wgryzienia sięga do smaków pachnących dzieciństwem, dobrze znanych receptur z nowoczesnym twistem, comfortfoodowych dań w intrygującej odsłonie.

Płomiennym jak czerwień bawolego serca uczuciem do pomidora podzielili się w książce wybitni szefowie kuchni i znakomite postaci świata kultury: Małgosia Minta Michał Rusinek Tomek Czechowski Paco Roncero Izabela Iskierka Piotr Ciemny Mati Pichci Przemysław Klima Olga Tokarczuk Hans Neuner Zizi Hattab Kuba Karaś Adrian Bogdan Bęben Diego Rossi Anda Rottenberg James Lowe.

Ze zdjęciami Małgosi Minty @minta_eats

Beata Śniechowska - umysł ścisły i wrażliwa dusza, przez lata swoją pasję do gotowania realizowała w domu, aż postanowiła rzucić wszystko i spełniać swoje marzenia. Dziś jest jedną z topowych szefowych kuchni i restauratorek nowego pokolenia, zauważoną przez światową organizację The Best Chef Awards. Wielokrotnie zapraszana do wydarzeń z serii Food & Future, gdzie gotuje razem z najlepszymi gwiazdkowymi szefami kuchni z Polski i ze świata. Jej Młoda Polska bistro & pianino to jedno z najważniejszych miejsc na kulinarnej mapie Polski. W internecie na co dzień dzieli się swoją pasją do gotowania - filmiki z serii #chodzzrobimy obejrzały już miliony odbiorców, a jej dania zagościły w niezliczonych domach.

Parametry:
Autor:
Beata Śniechowska
Wydawnictwo:
Znak
Stron:
304
Rok wydania:
2023
Oprawa:
twarda
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.

Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: