Kultura, ciało, (nie)jedzenie. Terapia

Dostępność: 5 szt.
36.73
szt.
Zamówienie telefoniczne: 791572838 Zostaw telefon
Wysyłka w ciągu: 3 dni
Cena przesyłki:
7.99
  • Odbiór osobisty 0
  • DPD Pickup punkt odbioru / automat paczkowy 7.99
  • Paczkomaty InPost 12.99
  • Kurier DPD 14.99
  • Kurier INPOST 14.99
  • Kurier DPD Pobranie 19.99
Więcej o produkcie
Autor:
Barbara Józefik
Wydawnictwo:
Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego
Stron:
190
Rok wydania:
2014
Oprawa:
broszurowa
Format:
16x23,5 cm
Waga
0.15 kg
EAN:
9788323336044
,,Jest więc zasługą autorki, że przedstawia Czytelnikom pracę nie tylko nowoczesną i erudycyjną, lecz także taką, która opisuje zjawisko zaburzeń jedzenia wielowymiarowo, czy - by odwołać się do metafory cytowanego przez Barbarę Józefik Michaela White'a - poprzez ukazanie szerokiego krajobrazu. Być może jednak najważniejszą częścią pracy są uwagi autorki o praktyce terapeutycznej. Perspektywa konstrukcjonizmu społecznego, a więc spojrzenie, które wydaje się najbardziej zasadne w odniesieniu do zjawiska pozostającego ,,na styku natury i kultury", jest - jak łatwo się może Czytelnik przekonać - znana Barbarze Józefik z codziennej pracy z pacjentkami. To sprawia, że uwagi autorki mogą być ważne dla psychoterapeutów szukających skutecznych metod. Warto tu podkreślić, że spojrzenie autorki na zagadnienia terapeutyczne dalekie jest od ortodoksji, co wzmacnia wiarygodność jej refleksji. Autorka opisuje praktykę postępowania terapeutycznego w ramach głównych dyskursów: psychoanalitycznego, systemowego, poznawczego oraz feministyczno-genderowego, modelowi narracyjnemu zaś poświęca najwięcej uwagi, wskazując, że ta właśnie perspektywa jest szczególnie inspirująca." Z recenzji prof. dr. hab. n. med Bogdana de Barbaro
Parametry:
Autor:
Barbara Józefik
Wydawnictwo:
Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego
Stron:
190
Rok wydania:
2014
Oprawa:
broszurowa
Format:
16x23,5 cm
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.

Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: