-
Kulinaria w polskim prawie wł. intelektualnej
Wysyłka w ciągu | 3 dni |
Cena przesyłki | 7.99 |
Dostępność | 2 szt. |
Waga | 0.15 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 9788382862799 |
Zamówienie telefoniczne: 791572838
Zostaw telefon |
W prezentowanej publikacji autor udowadnia, że szeroko rozumiane kulinaria mogą być i często są przedmiotem ochrony w prawie własności intelektualnej. Zgodnie z tezą zawartą w książce wytwory człowieka nazywane kulinariami można próbować rozpatrywać jako znaki towarowe, oznaczenia geograficzne, wynalazki, know-how czy wreszcie jako utwory.
W opracowaniu autor omawia w szczególności:
- oznaczenia jakościowe kulinariów;
- wynalazki kulinarne;
- znaki towarowe w obszarze kulinariów;
- możliwość ochrony kulinariów jako tajemnicy na podstawie ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji i kodeksu pracy.
Publikacja jest przeznaczona zarówno dla prawników praktyków: sędziów, adwokatów, radców prawnych, rzeczników patentowych, jak i pracowników naukowych, którzy zajmują się prawem własności intelektualnej, a także przedsiębiorców (w tym restauratorów, producentów wyrobów spożywczych), pracowników działów sprzedaży, marketingu i PR w branży wyrobów spożywczych, którzy chcą zrozumieć niełatwe zagadnienia z tej dziedziny prawa.