• Kuchnia polska dla diabetyków

Symbol: 9788381513739
Autor Dorota Drozd
Wydawnictwo RM
Stron 160
Rok wydania 2024
Oprawa broszurowa
25.60
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 3 dni
Cena przesyłki 7.99
Odbiór osobisty 0
DPD Pickup punkt odbioru / automat paczkowy 7.99
Paczkomaty InPost 12.99
Kurier DPD 14.99
Kurier INPOST 14.99
Kurier DPD Pobranie 19.99
Dostępność 50 szt.
Waga 0.15 kg
EAN 9788381513739

Zamówienie telefoniczne: 791572838

Zostaw telefon

Bezpieczne i smaczne potrawy na cały dzień dla chorych na cukrzycę typu 2 i ich rodzin. Inspiracje kulinarne dla wszystkich, którzy dbają o zdrowie i sylwetkę.

Jak powinien odżywiać się diabetyk? Odpowiedź jest prosta, ale tylko z pozoru zdrowo. Dla wielu osób zdrowo znaczy nudno i z wyrzeczeniami. Ta książka kucharska przełamuje ten stereotyp. Autorka od wielu lat pracująca ze słodkimi ludźmi pokazuje, co zrobić, by jedzenie miało wymiar terapeutyczny, ale było także smaczne, urozmaicone i estetycznie podane.

W książce znajdziesz:

przepisy na śniadania, przekąski, przystawki, zupy, dania główne, desery i kolacje;

przepisy na potrawy wegetariańskie, mięsne, rybne, pasty, wypieki, soki i koktajle;

propozycje dań prostych, łatwych do zrobienia w pięć minut, oraz wykwintnych, idealnych na przyjęcia;

wyliczone dla każdej potrawy indeks glikemiczny, wymienniki węglowodanowe i białkowo-tłuszczowe oraz kaloryczność;

porady dotyczące racjonalnego odżywiania się w cukrzycy typu 2;

wskazówki, jak obliczać IG, WW, WBT i kaloryczność potrawy.

Dorota Drozd pielęgniarka o specjalizacji diabetologicznej, edukatorka diabetologiczna i psychodietetyczka, członkini Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego i Europejskiej Fundacji Pielęgniarek Diabetologicznych. Jest autorką książek Insulinooporność. Dieta dla zdrowia, Kuchnia świata dla diabetyków i Cukrzyca. Jak z nią żyć, wydanych przez Wydawnictwo RM, oraz licznych artykułów popularnonaukowych.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia