-
Kuchnia i wino. O sztuce dobierania win do potraw
Symbol:
58.03
Wysyłka w ciągu | 3 dni |
Cena przesyłki | 7.99 |
Dostępność | 6 szt. |
Waga | 0.15 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 9788363908317 |
Zamówienie telefoniczne: 791572838
Zostaw telefon |
Przewodnik po świecie dobrej kuchni, jak i dobrych win. Autor, przytaczając setki przykładów udanych zestawień udowadnia, że mariaż wina z jedzeniem wnosi do naszego życia zupełnie nową jakość. Menu z winami dobranymi do 25 tematycznych kolacji i jednego śniadania tworzą praktyczny zbiór gotowych do użycia pomysłów na idealne przyjęcie, romantyczną randkę albo rodzinny obiad oczywiście z winem. Do każdego dania autor proponuje jedno lub więcej rodzajów win a swoje wybory szczegółowo uzasadnia, dzieląc się z czytelnikami wiedzą opartą na ponad dwudziestoletnim doświadczeniu w układaniu idealnych menu. Dlaczego słone sery lubią słodkie tokaje a taniczne cabernety steki? Jak używać przypraw, by dostosować danie do wina? Czym należy popijać jajko, śledzia i czekoladę? Wiele praktycznych wskazówek i porad, inspirujące opowieści kulinarne z całego świata i najlepsze wina dostępne na polskim rynku do wyboru.
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.