Księga kwiatów jadalnych. 300 przepisów, historia roślin

Dostępność: 1 szt.

Cena: 83.30

szt.
Zamówienie telefoniczne: 791572838

Dostępność i dostawa

Wysyłka w ciągu: 3 dni
Cena przesyłki:
7.99
  • Odbiór osobisty 0
  • DPD Pickup punkt odbioru / automat paczkowy 7.99
  • Paczkomaty InPost 12.99
  • Kurier DPD 14.99
  • Kurier INPOST 14.99
  • Kurier DPD Pobranie 19.99

Więcej o produkcie

Autor:
Mireille Gayet
Stron:
352
Rok wydania:
2020
Oprawa:
twarda
Format:
17,5x24,5
Data wydania:
2020-07-14
Status:
JEST
Wydawca:
Zielone Wydawnictwo
Wydanie:
1
Waga
0.834 kg
EAN:
9788365852236

 Sztuki stosowania kwiatów w kuchni nie traktuje się już jak wiedzy tajemnej.
Kuchnia kwiatowa zadowala zmysły smaku i wzroku. Jest także interesująca
ze względu na właściwości odżywcze.
Kwiaty jadalne dostarczają witaminę C (ogórecznik, nasturcja, kwiat szczypiorku), witaminę D (nasturcja), witaminę A (kwiaty cukinii), witaminę E(róża, lawenda), potas (chryzantema, goździk), żelazo (ogórecznik), wapń (ketmia), fitozwiązki (nagietek, fiołek, mniszek lekarski, róża).
Niezależnie od właściwości odżywczych kwiaty stosujemy głównie ze względu na ich piękno, świeżość i oryginalność dla przyjemności.
Gdy kwiaty pojawiają się na stole, wprowadzają element nowości, zaciekawienia i
przekierowują uwagę biesiadników na siebie. Warto zatem choć trochę poznać historię
kwiatów. Skąd pochodzą? Kiedy powstały i kto je przywiózł do naszego regionu? Do
czego najpierw używano kwiatów? Jak je stosowano?

Parametry:
Autor:
Mireille Gayet
Stron:
352
Rok wydania:
2020
Oprawa:
twarda
Format:
17,5x24,5
Data wydania:
2020-07-14
Status:
JEST
Wydawca:
Zielone Wydawnictwo
Wydanie:
1
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Ocena produktu
Zadaj pytanie