Korea od kuchni wyd. 2025

Dostępność: 6 szt.
26.30
szt.
Zamówienie telefoniczne: 791572838 Zostaw telefon
Wysyłka w ciągu: 3 dni
Cena przesyłki:
7.99
  • Odbiór osobisty 0
  • DPD Pickup punkt odbioru / automat paczkowy 7.99
  • Paczkomaty InPost 12.99
  • Kurier DPD 14.99
  • Kurier INPOST 14.99
  • Kurier DPD Pobranie 19.99
Więcej o produkcie
Autor:
Anita Raszka
Stron:
112
Rok wydania:
2025
Oprawa:
Miękka ze skrzydełkami
Format:
16,7x23,5
Data wydania:
2025-03-27
Status:
JEST
Wydawca:
Wydawnictwo RM
Wydanie:
2
Waga
0.286 kg
EAN:
9788381519632

Wprowadź smaki Korei do swojej kuchni. Nie czuj się obco w koreańskiej restauracji. Czytaj, gotuj i ciesz się smakiem kimchi, ciastek ryżowych, zup i dań głównych, banchanów oraz deserów. Poznaj koreańską kulturę jedzenia i serwowania posiłków.
Kuchnia koreańska? Powiesz: kimchi! Masz rację, ale chociaż kiszona na ostro kapusta jest - obok bap, czyli ryżu - sercem koreańskiego menu, to kuchnia tego narodu kusi wieloma innymi smakami, aromatami i kolorami. 
To ostrość jaskrawoczerwonej pasty gochujang z koreańskiej papryczki chili, słodycz syropu ssal jocheong z brązowego ryżu, słony smak doenjang - pasty ze sfermentowanej soi i zalewy solnej. To kuchnia kontrastów, w której intensywne smaki łączą się harmonijnie z delikatnymi potrawami, takimi jak buliony z suszonych sardeli i glonów, czy też kremowe tofu.
Koreańska kuchnia oferuje dania idealne dla mięsożerców - zachwyci ich aromatyczna wołowina bulgogi lub smażony kurczak na ostro dak galbi. Jednak nie brakuje tu również przysmaków dla tych, którzy wolą kuchnię roślinną - królują w niej wszelkiego rodzaju kiszonki, ciastka ryżowe i warzywne banchany, które w połączeniu ze słodko-ostrymi sosami dają niespotykane nigdzie indziej smaki.
Ta książka prezentuje kilkadziesiąt przepisów na proste i popularne potrawy kuchni koreańskiej. Każdy jest opatrzony objaśnieniami i radami, na przykład jak pokroić wołowinę na cieniutkie plasterki na bulgogi, z czym najlepiej podawać daną potrawę. Znajdziesz tu także listę podstawowych przypraw i składników - większość z nich jest niedroga i łatwo dostępna w polskich supermarketach lub sklepach internetowych z kuchniami świata. 

Parametry:
Autor:
Anita Raszka
Stron:
112
Rok wydania:
2025
Oprawa:
Miękka ze skrzydełkami
Format:
16,7x23,5
Data wydania:
2025-03-27
Status:
JEST
Wydawca:
Wydawnictwo RM
Wydanie:
2
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: