Kefi. Greckie wyspy - smaki i opowieści

Dostępność: 7 szt.
55.99
szt.
Zamówienie telefoniczne: 791572838 Zostaw telefon
Wysyłka w ciągu: 3 dni
Cena przesyłki:
7.99
  • Odbiór osobisty 0
  • DPD Pickup punkt odbioru / automat paczkowy 7.99
  • Paczkomaty InPost 12.99
  • Kurier DPD 14.99
  • Kurier INPOST 14.99
  • Kurier DPD Pobranie 19.99
Więcej o produkcie
Autor:
Dionisios Sturis
Wydawnictwo:
Wielka Litera
Stron:
288
Rok wydania:
2023
Oprawa:
twarda
Waga
0.15 kg
EAN:
9788380329706

Nie ma jednej kuchni greckich wysp - kulinarnego kanonu, który powtarzałby się na domowych i tawernianych stołach zarówno na Cykladach czy Sporadach, jak i na Wyspach Jońskich czy Dodekanezie. Każda wyspa to inny smak, który jest wypadkową jej odmiennej historii, kultury, specyficznego klimatu, wiatrów, które nad nią wieją lub nie wieją, i ludzi, którzy tam przybyli lub już wyjechali.

Dionisios Sturis, niczym wytrawny poszukiwacz skarbów, odwiedza kolejne

archipelagi i kulinarne zakątki, by słuchać, smakować i sprawdzać. Podążając za wonią

tymianku, goździków, gałki muszkatołowej i oregano, stara się znaleźć to, co w Grecji

najbardziej pożądane, a zarazem najtrudniejsze do opisania - KEFI.

Kulturowo odległe, językowo nieprzekładalne, za to instynktownie odczuwalne

wszystkimi zmysłami. Możemy doświadczyć KEFI, gdy patrzymy na Greków siedzących

wokół stołu, roześmianych, głośno rozmawiających, tańczących - wtedy właśnie dzieje się

grecka magia. Przepisy zebrane w tej książce pomogą Wam spełnić podstawowy warunek

tego stanu - przygotować dobre jedzenie. A reporterskie opowieści - zrozumieć życie

wyspiarzy i poczuć atmosferę ich małych ojczyzn. Reszta zależy od Was.

Bo KEFI może się zadziać wszędzie, nie tylko na greckich wyspach!

Parametry:
Autor:
Dionisios Sturis
Wydawnictwo:
Wielka Litera
Stron:
288
Rok wydania:
2023
Oprawa:
twarda
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: