Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Cookies w celu realizacji usług. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
I gotowe! Proste, atrakcyjne, ekologiczne przepisy kuchni wege
Symbol:
Dostępność:
3
szt.
Cena:55.11
szt.
Zamówienie telefoniczne: 791572838
Dostępność i dostawa
Wysyłka w ciągu: 3 dni
Cena przesyłki:
7.99
Odbiór osobisty0
DPD Pickup punkt odbioru / automat paczkowy7.99
Paczkomaty InPost12.99
Kurier DPD14.99
Kurier INPOST14.99
Kurier DPD Pobranie19.99
Więcej o produkcie
Autor:
Max LaManna
Stron:
288
Rok wydania:
2024
Oprawa:
twarda
Format:
19,5x24,5
Data wydania:
2024-03-28
Status:
JEST
Wydawca:
WIELKA LITERA
Wydanie:
1
Tłumaczenie:
Agnieszka Kasprzyk
Waga
0.732 kg
Kod kreskowy:
EAN:
9788383600451
Max La Manna, uznany jest za jednego z 30 najlepszych szefów kuchni zmieniających przyszłość żywności według magazynu VegNews.
Jego najnowsza książka „I gotowe!" zdobyła nagrodę dla najlepszej wegańskiej książki kucharskiej na świecie 2023 przyznanej przez Gourmand World Cookbook Awards czyli Kulinarne Oskary.
W książce znajdziemy przepisy na sałatki, dania jednogarnkowe, podkręcone dania klasyczne, takie jak ragù z kalafiora, risotto romesco, grzybową masala z chrupiącym ryżem kardamonowym, „butter chicken" z tofu, a także przekąski jak na przykład pieczone „skrzydełka" z kalafiora na ostro, chrupiące gniecione ziemniaki z pikantnym majonezem cytrynowym, kuskus curry z chutneyem dyniowo-kolendrowym czy szaszłyki z bakłażana z harissą i energetyczną sałatka z bulguru.
Czy wiedzieliście, że 40% jedzenia marnuje się dlatego, że nie wykorzystujemy produktów, które już mamy w domu? Wiele z przepisów w tej książce bazuje na wykorzystaniu dodatków z poprzednio przygotowanych potraw lub ułatwia wykorzystanie „resztek" jak na przykład kremowa zupa z pora i pasternaku z chipsami z obierek z pasternaku, placuszki z fusów z kawy czy lody no-waste z mleka i płatków śniadaniowych z aromatem wanilii, cynamonu i mleczka kokosowego.
Nie zabrakło także deserów jak czekoladowe brownie z masłem orzechowym i tahini, biszkoptowe pączki bananowe z polewą czekoladową, churrosy cynamonowo-czekoladowe i ciasto marchewkowo-pekanowe z polewą pomarańczową.
Wszystkie przepisy zawarte w niniejszej książce zostały wypróbowane przy użyciu składników pochodzenia roślinnego.
Parametry:
Autor:
Max LaManna
Stron:
288
Rok wydania:
2024
Oprawa:
twarda
Format:
19,5x24,5
Data wydania:
2024-03-28
Status:
JEST
Wydawca:
WIELKA LITERA
Wydanie:
1
Tłumaczenie:
Agnieszka Kasprzyk
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.