• Hildegardowa Kuchnia Polska w.2

Autor Alfreda Walkowska, Katarzyna i Lidia Walkowskie
Wydawnictwo Polskie Centrum św. Hildegardy
Stron 512
Rok wydania 2022
Oprawa twarda
69.24
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 3 dni
Cena przesyłki 7.99
Odbiór osobisty 0
DPD Pickup punkt odbioru / automat paczkowy 7.99
Paczkomaty InPost 12.99
Kurier DPD 14.99
Kurier INPOST 14.99
Kurier DPD Pobranie 19.99
Dostępność 27 szt.
Waga 0.15 kg
EAN 9788361046462

Zamówienie telefoniczne: 791572838

Zostaw telefon
Słynne Hipokratesowe zdanie: Niech twoje pożywienie będzie twoim lekarstwem, a twoje lekarstwo niech będzie pożywieniem to nic innego jak postulat zdrowego, racjonalnego odżywiania. () Szesnaście wieków po Hipokratesie, w dojrzałym średniowieczu, ciesząca się sławą niemieckiej Sybilli i prorokini św. Hildegarda z Bingen przeniknęła i opisała tajemnice stworzenia, których wykorzystanie w praktyce pozwala postulat Hipokratesa realizować w sposób dosłowny.
Na ponad 500 stronach książki czytelnik znajdzie wiadomości niezbędne do prowadzenia kuchni zgodnie z Hildegardową szkołą zdrowego odżywiania, uwzględniające uwarunkowania polskiej tradycji kulinarnej: wiadomości ogólne, opisy produktów spożywczych (również tych problematycznych i ich zamienniki), zasady spożywania posiłków, racjonalne jadłospisy i rygorystyczne wersje diety, propozycje menu okolicznościowych, kuchenną apteczkę, a przede wszystkim mnóstwo przepisów na smaczne, proste dania. Każdy przepis opatrzony jest ilustracją przy czym nie są to fotografie studyjne a każda z potraw na zdjęciu jest wykonana przez autorki książki.
Połączenie teorii i praktyki, wiedzy i doświadczenia autorek, tradycyjnej polskiej kuchni z zasadami diety według św. Hildegardy czyni z Hildegardowej kuchni polskiej wyjątkowe, pięknie ilustrowane, praktyczne kompendium i książkę kucharską jedyną w swoim rodzaju.
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia