Brak towaru

Grecja po mojemu

Dostępność: 0 szt.
39.48
szt.
Zamówienie telefoniczne: 791572838 Zostaw telefon
Wysyłka w ciągu: 3 dni
Cena przesyłki:
7.99
  • Odbiór osobisty 0
  • DPD Pickup punkt odbioru / automat paczkowy 7.99
  • Paczkomaty InPost 12.99
  • Kurier DPD 14.99
  • Kurier INPOST 14.99
  • Kurier DPD Pobranie 19.99
Więcej o produkcie
Autor:
Marcin Pietrzyk
Wydawnictwo:
Pascal
Stron:
320
Rok wydania:
2022
Oprawa:
broszurowa
Waga
0.15 kg
EAN:
9788381039536

Witajcie w Helladzie!

  • 15 tys. km wybrzeża
  • 18 obiektów na liście UNESCO
  • 120 mln drzew oliwnych
  • 1290 winiarni
  • 6 tys. wysp i wysepek
  • 250 słonecznych dni w roku

Grecja po mojemu to relaks na złotym wybrzeżu Chalkidiki z setkami kilometrów piaszczystych plaż, to modlitwa i medytacja w "zawieszonych w powietrzu" Meteorach, to wizyta w krainie kontrastów, gdzie zaledwie kilka mil morskich dzieli ekskluzywną wyspę Mykonos od antycznej Delos. To w końcu smak macedońskiego koziego sera, oliwek z Mesenii i aromatycznego ouzo prosto z Lesbos.

Jeśli chcę kogoś zarazić miłością do Grecji, to przywożę go do Starego Pantelejmonu na obiad lub kolację. Znam każdą tawernę, jednak własny żołądek powierzam Kathodon. W tawernie od wielu lat podają pyszny saganaki (twardy żółty ser smażony na patelni) i chrupiące jagnięce żeberka. Grillowane boczniaki lub gotowane bakłażany w pomidorach to dobry wybór na przystawkę. Dopełnieniem uczty jest czerwone wytrawne wino, kryjące w sobie nutę róży.

Marcin Pietrzyk

Marcin Pietrzyk

mieszka w Grecji od ponad 25 lat, jest absolwentem Szkoły Przewodników w Salonikach, której dyplom pozwala oprowadzać po całym kraju. Zaraża pasją do swojej drugiej ojczyzny w mediach oraz na blogu Moja Hellada. Jako członek projektu "Przewodnicy bez granic" aktywnie promuje zawód przewodnika turystycznego.

Parametry:
Autor:
Marcin Pietrzyk
Wydawnictwo:
Pascal
Stron:
320
Rok wydania:
2022
Oprawa:
broszurowa
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.

Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: