• Forma obfitości. Lokalnie, zdrowo, sezonowo

Autor Osęka Laura
Wydawnictwo Publicat
Stron 208
Rok wydania 2019
Oprawa twarda
Format 17x22 cm
37.58
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 3 dni
Cena przesyłki 7.99
Odbiór osobisty 0
DPD Pickup punkt odbioru / automat paczkowy 7.99
Paczkomaty InPost 12.99
Kurier DPD 14.99
Kurier INPOST 14.99
Kurier DPD Pobranie 19.99
Dostępność 2 szt.
Waga 0.15 kg
EAN 9788327125491

Zamówienie telefoniczne: 791572838

Zostaw telefon
Po Misce szczęścia nadszedł czas na Formę obfitości. Laura Osęka proponuje 87 przepisów na pyszne i nieskomplikowane dania, które da się przygotować w jednym naczyniu w piekarniku. W tej książce znajdziesz połączenia wszystkich pięciu (a nawet sześciu) smaków, zainspirowane kuchniami świata, ale wykonane w znacznej mierze z łatwo dostępnych, polskich składników. Dzięki sezonowym warzywom i owocom stworzysz posiłki bez wyrzeczeń, pełne smaku i aromatu. Od słodkich i wytrawnych propozycji śniadaniowych, przez wypieki i zapiekanki, aż do gulaszy i potraw w duchu zero waste. Rozpocznij podróż w 87 dań dookoła roku ze swoją FORMĄ OBFITOŚCI! To książka dla tych, którzy nie mają czasu gotować. Tych, co nie wierzą, że można jeść pysznie, sezonowo i zdrowo, nie spędzając wielu godzin przy garnkach. To również książka dla tych, którzy uważają, że miejsce kobiety jest w kuchni z kieliszkiem wina w dłoni, z nogami na krześle, czekającej na blachę kolorowych i soczystych warzyw. Dla takich blachar jak ja. (Basia Starecka dziennikarka kulinarna, podróżniczka, autorka bloga Nakarmionastarecka.pl) Znów jestem głodny to wszystko przez Laurę, której miłość do kuchni jest niesłychanie zaraźliwa. Bez pretensji, zadęcia i laboratoryjnego zaplecza wypiekła dla nas właśnie kolejny dowód, że jedzenie łagodzi obyczaje. Autorka jest w świetnej formie jej przepisy przydadzą się przez cały rok, a z przygotowaniem poradzi sobie każdy. (Paweł Loroch dziennikarz kulinarny) Ta książka to mistrzowski kurs pieczenia w jednej formie. MINIMUM WYSIŁKU MAKSIMUM SMAKU. Laura dzieli się sprawdzonymi sposobami na połączenia nie tylko warzywne na cztery pory roku. Kilka prostych składników, szczypta przypraw i jedna blacha to jej wzór na szczęście przy wspólnym stole! Wypróbujcie przepisy z tej książki w swojej kuchni, a zapewniam Was, że ZAPIEKANKA już na zawsze zmieni swoje oblicze na MIŁOŚĆ! (Joanna Jakubiuk Podlasianka, tropicielka regionalnych smaków i strażniczka tradycji kulinarnych, aktywistka kulinarna, autorka książki Ziemniak) --- 10% dochodu Autorki ze sprzedaży książki zostanie przekazane na rzecz domu tymczasowego Kocia Łapka. PATRONI MEDIALNI: KUKBUK, Food Service, Ouichef.pl, KUCHNIA. Magazyn dla smakoszy, Beszamel.pl, Mistrz Branży, I Love Nature PARTNERZY WYDANIA: BioBazar, Baziółka O TWÓRCACH KSIĄŻKI: LAURA OSĘKA Gotująca psycholożka i psychodietetyczka. Od lat kolekcjonuje książki kucharskie, kocha zwierzęta, a czworonożni przyjaciele znaleźli pod jej dachem swój dom. Gdy nie gotuje, wykłada, pracuje z pacjentami, prowadzi warsztaty albo jeździ swoim starym fordem taunusem. JAROSŁAW ROGER BERDAK Syn artysty fotografika, rzemieślnik i fotograf. Gdy nie fotografuje, wytwarza piękne przedmioty z drewna pod marką I love nature. Gdyby nadarzyła się okazja, zamieszkały na Jukonie.
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia