Brak towaru

Dzieci Gotują. 4 pory roku

Dostępność: 0 szt.

Cena: 56.49

szt.
Zamówienie telefoniczne: 791572838

Dostępność i dostawa

Wysyłka w ciągu: 3 dni
Cena przesyłki:
7.99
  • Odbiór osobisty 0
  • DPD Pickup punkt odbioru / automat paczkowy 7.99
  • Paczkomaty InPost 12.99
  • Kurier DPD 14.99
  • Kurier INPOST 14.99
  • Kurier DPD Pobranie 19.99

Więcej o produkcie

Autor:
Marzena Wieczorek
Stron:
296
Rok wydania:
2024
Oprawa:
twarda
Format:
20,7x29,7
Data wydania:
2024-11-07
Status:
JEST
Wydawca:
Demart
Wydanie:
1
Waga
1.435 kg
EAN:
9788379127467

W książce "Dzieci gotują. 4 pory roku" pokazujemy, że pora roku powinna mieć duży wpływ na to co jemy i dlaczego warto korzystać z sezonowych składników. Oczywiście, że smaki i zapachy takich potraw będą nie do podrobienia, ale... Jest naprawdę wiele atutów krajowych produktów sezonowych. Najważniejszy z nich, to wyjątkowa wartość odżywcza - skutek naturalnych warunków wzrostu i dojrzewania oraz krótkiego czasu od zbiorów do trafienia na talerze. Świeże owoce i warzywa sprawiają, że jesteśmy po prostu zdrowsi. Natomiast frykasy przywożone z daleka, w stanie niedojrzałym, są zabezpieczone różnymi chemikaliami przed psuciem i uszkodzeniami mechanicznymi. 
Zatem WIOSNĄ stawiajmy na nowalijki. Pamiętajmy o kiełkach, zielonych koktajlach na bazie świeżych liści (pietruszki, mięty, szpinaku) i... sięgajmy po inne dary natury, takie jak... chwasty! 
LATEM obfitującym w owoce, w czasie upałów, serwujmy zupy na zimno, komponujmy swoje lody i sorbety, aromatyczne koktajle i lemoniady. Sięgajmy także po młode warzywa i świeże aromatyczne zioła. 
JESIEŃ, to czas zbiorów owoców i warzyw, które trafiają do nas „prosto z pola". Na straganach pysznią się grzyby i orzechy, w których oddziela się skórka od chrupiącego słodkawego wnętrza - niebo w gębie! A charakter jesiennemu jadłospisowi nadaje... dynia.
A ZIMĄ jest czas na sycące ciepłe posiłki. W zastępstwie świeżych produktów postawmy na kiszonki. Korzystajmy z korzennych przypraw i... cytrusów, na które sezon przypada w grudniu i styczniu. Zima pachnie także świątecznymi potrawami, piernikami, pieczonymi mięsami uzupełnionymi kunsztownymi sałatkami. 
Każdy może spróbować swoich sił w sezonowej kuchni z przepisami z tej książki. Są, i całkiem łatwe, i nieco trudniejsze, pracochłonne i niewymagające wiele czasu. Zachęcamy do eksperymentowania! Przy każdej potrawie znajdują się wskazówki, jak ją zmodyfikować. 
ŻYCZYMY POWODZENIA W ODKRYWANIU KULINARNYCH UROKÓW WSZYSTKICH PÓR ROKU!

Tytuł został laureatem bestsellerów GWIAZDKA 2024.

Parametry:
Autor:
Marzena Wieczorek
Stron:
296
Rok wydania:
2024
Oprawa:
twarda
Format:
20,7x29,7
Data wydania:
2024-11-07
Status:
JEST
Wydawca:
Demart
Wydanie:
1
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Ocena produktu
Zadaj pytanie