Delizia! Wielka historia Włochów i ich jedzenia

Dostępność: 50 szt.
59.14
szt.
Zamówienie telefoniczne: 791572838 Zostaw telefon
Wysyłka w ciągu: 3 dni
Cena przesyłki:
7.99
  • Odbiór osobisty 0
  • DPD Pickup punkt odbioru / automat paczkowy 7.99
  • Paczkomaty InPost 12.99
  • Kurier DPD 14.99
  • Kurier INPOST 14.99
  • Kurier DPD Pobranie 19.99
Więcej o produkcie
Autor:
John Dickie
Stron:
520
Rok wydania:
2025
Oprawa:
Miękka ze skrzydełkami
Format:
14,5x21
Data wydania:
2025-04-23
Status:
Nowość
Wydawca:
WAB
Wydanie:
1
Tłumaczenie:
Natalia Mętrak-Ruda
Waga
0.582 kg
EAN:
9788383876917

Nowa książka autora międzynarodowego bestsellera!

Wszyscy kochają włoskie jedzenie. Ale jak to się stało, że Włosi jedzą tak smacznie? Twórcy reklam wmawiają nam, że odpowiedź leży w toskańskich winnicach i gajach oliwnych - wśród smaganych słońcem chłopów i mamme podających makaron pod pergolą. Ta nostalgiczna wizja mało ma jednak do czynienia z prawdziwą historią włoskiej kuchni. Przez tysiąc lat bowiem to włoskie miasta były magnesem dla tego wszystkiego, co tworzy dobre jedzenie: składników, utalentowanych kucharzy, pieniędzy i władzy. Włoskie jedzenie to jedzenie miejskie, a opowiadać o jego historii to znaczy opowiadać historię Włochów jako mieszkańców miast.

W książce „Delizia!" autor zabiera nas w podróż po smakach włoskich miast. Od gwaru średniowiecznego Mediolanu po pompatyczny Rzym czasów faszyzmu, od ogrodów renesansowej Ferrary po wstrętne uliczki dziewiętnastowiecznego Neapolu. Ukazując bogate miejskie życie, „Delizia!" dowodzi, że przemoc i intryga, a także kreatywność i smak połączyły się, by stworzyć najpopularniejszą kuchnię na świecie.

Parametry:
Autor:
John Dickie
Stron:
520
Rok wydania:
2025
Oprawa:
Miękka ze skrzydełkami
Format:
14,5x21
Data wydania:
2025-04-23
Status:
Nowość
Wydawca:
WAB
Wydanie:
1
Tłumaczenie:
Natalia Mętrak-Ruda
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: