• Co jeść, aby być zdrowym

Autor Mark Hyman
Wydawnictwo Vital
Stron 448
Rok wydania 2021
Oprawa broszurowa
Brak towaru
54.07
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu 3 dni
Cena przesyłki 7.99
Odbiór osobisty 0
DPD Pickup punkt odbioru / automat paczkowy 7.99
Paczkomaty InPost 12.99
Kurier DPD 14.99
Kurier INPOST 14.99
Kurier DPD Pobranie 19.99
Dostępność 0 szt.
Waga 0.15 kg
EAN 9788381688758
Zostaw telefon
Co jeść, aby cieszyć się zdrowiem? Sprawdź, czy zdrowo się odżywiasz

Od tego, co jemy, zależy nasze zdrowie. Czy jesteś przekonany, że zdrowo się odżywiasz? Choroby przewlekłe są obecnie największym zagrożeniem dla rozwoju gospodarki na całym świecie. Schorzenia wywołane stylem życia, takie jak choroby serca, cukrzyca i rak, zabijają 50 milionów ludzi rocznie - prawie dwa razy więcej niż choroby zakaźne. Wiele osób zmaga się ze stanem przedcukrzycowym lub cierpi na cukrzycę typu 2. Przekonaj się, czy na pewno wiesz, co jesz, aby nie wpaść w pułapkę żywieniową.

Model żywienia - czy wiesz, co jesz?

Istnieje obszar, w którym zbiegają się wszystkie najważniejsze sprawy współczesnego świata: obowiązujący model żywienia. Tworzą ją metody produkcji, dystrybucji i promocji produktów spożywczych, a także nasze wybory żywieniowe, marnowanie żywności oraz polityka żywnościowa, która sprowadza na świat niewyobrażalne cierpienie i niszczy nasz kapitał ludzki, społeczny i ekonomiczny, a także prowadzi do destrukcji środowiska naturalnego. To jedzenie nas zabija. Choroby autoimmunologiczne, cukrzyca, brak odporności, choroby serca i przewlekłe - to najczęstsze przyczyny śmierci w obecnych czasach, a wpływ na to ma jakość pożywienia.

Autorytet w dziedzinie zdrowego odżywiania, dr Mark Hyman, ostrzega

Autor tej książki jest lekarzem. Jego głównym zadaniem jest uwalnianie ludzi od cierpienia i chorób. Jako lekarz medycyny funkcjonalnej skupia się na pierwotnych przyczynach schorzeń i postrzega ciało jako swoisty ekosystem. Dieta jest podstawową przyczyną śmierci, niepełnosprawności i cierpienia. Na przestrzeni ostatnich 100 lat, a jeszcze bardziej ostatnich 40 lat, nasza żywność uległa ogromnej przemianie. Spożywamy coraz więcej wysokoprzetworzonych produktów powstających na bazie zbóż (pszenicy, kukurydzy, soi). Jeśli zła dieta i żywność pozbawiona wartości odżywczych jest naszym największym zabójcą, to dlaczego wciąż ją spożywamy?

Możesz zadbać o siebie, środowisko i planetę

Zdobyta przez Autora wiedza, zawarta w tej książce, z pewnością wywoła szok i przerażenie. Skłoni też do działania i zmian wadliwego systemu produkcji żywności, który powoli niszczy ludzi i środowisko. Skłoni cię do stworzenia nowego modelu żywienia, który dostarczy pełnowartościowej, bogatej w składniki odżywcze żywności. Zdrowe odżywianie sprawi, że zwalczysz głód i problem otyłości. Nowy model żywienia pomoże ci rozwiązać najtrudniejsze problemy, czyli choroby, takie jak cukrzyca, otyłość, brak odporności, choroby autoimmunologiczne. Dzięki nowemu modelowi żywieniowemu możesz odbudować ekosystem i glebę. Ponadto możesz ochronić ograniczone zasoby wodne, zmniejszyć zanieczyszczenie środowiska oraz bioróżnorodność i zapobiec zmianom klimatycznym.

Zmień model żywienia, a pozbędziesz się chorób

Najpotężniejszym narzędziem umożliwiającym zatrzymanie światowej epidemii chorób chronicznych jest pożywienie. To, co jesz wpływa również na ocalenie środowiska naturalnego, cofnięcie zmian klimatycznych, uporanie się z problemem biedy i niesprawiedliwości społecznej i ożywienie ekonomii. Rośliny, które hodujemy, sposób, w jaki to robimy, oraz to, co decydujemy się jeść każdego dnia, ma ogromny wpływ nie tylko na obwód naszej talii, ale także na planetę i światową gospodarkę. Jeśli zaczniesz od siebie i zmienisz produkty, które jesz, ocalisz swoje zdrowie i planetę.

Czy wiesz, co jesz?
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia