Ciasta i desery. Bezglutenowe podróże

Dostępność: 6 szt.
43.46
szt.
Zamówienie telefoniczne: 791572838 Zostaw telefon
Wysyłka w ciągu: 3 dni
Cena przesyłki:
7.99
  • Odbiór osobisty 0
  • DPD Pickup punkt odbioru / automat paczkowy 7.99
  • Paczkomaty InPost 12.99
  • Kurier DPD 14.99
  • Kurier INPOST 14.99
  • Kurier DPD Pobranie 19.99
Więcej o produkcie
Autor:
Kamila Górny,Noemi Górny
Stron:
176
Rok wydania:
2020
Oprawa:
twarda
Format:
17x24
Data wydania:
2020-12-04
Status:
JEST
Wydawca:
WYDAWNICTWO AA
Wydanie:
1
Waga
0.564 kg
EAN:
9788378640998

Współczesna medycyna odkrywa wciąż nowe, uciążliwe i dotkliwie trapiące ludzi problemy związane ze współczesną cywilizacją i trybem życia, a jednym z najczęstszych utrapień są problemy pokarmowe o podłożu alergologicznym. Nietolerancja na gluten zawarty w tak wielu produktach spożywczych sprawia, że dla wielu ludzi niedostępne stają się najlepsze smakołyki.

Ale wcale tak być nie musi, co doskonale udowadnia niniejsza książka, przedstawiająca przepisy na doskonałe ciasta i desery, zaczerpnięte z wielu kulinarnych tradycji, zmodyfikowane w taki sposób, że bez problemu mogą się nimi cieszyć smakosze zmuszeni stosować się do rygorów kuchni bezglutenowej.

Jedna z pierwszych na polskim rynku wydawniczym książek kucharskich poświęconych wyłącznie deserom bezglutenowym. Autorki są osobami dotkniętymi nietolerancją żywieniową na gluten, w związku z czym same musiały wprowadzić do swej diety wiele nowych przepisów. Największym problemem dla nich była możliwość jedzenia deserów, ponieważ większość ciast, tortów i innych słodyczy dostępnych na naszym rynku zawiera mąkę pszenną. To sprawiło, że musiały pokonać ten problem i same wymyślać nowe recepty lub sięgnąć po mniej znane przepisy na desery bez mąki. Pomogły im w tym liczne podróże po świecie, podczas których mogły podglądać kuchnie innych krajów. Dzięki temu przygotowały książkę, która może pomóc osobom również cierpiącym na nietolerancję żywieniową na gluten. W swej publikacji czerpały inspirację z kuchni włoskiej, węgierskiej, hiszpańskiej, amerykańskiej i izraelskiej. Obowiązkowa pozycja dla korzystających z dań bezglutenowych.

 

Parametry:
Autor:
Kamila Górny,Noemi Górny
Stron:
176
Rok wydania:
2020
Oprawa:
twarda
Format:
17x24
Data wydania:
2020-12-04
Status:
JEST
Wydawca:
WYDAWNICTWO AA
Wydanie:
1
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: