Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Cookies w celu realizacji usług. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Do obiadu Bułgarzy poczęstują nas rakijąz winogron lub śliwek, a na południowym zachodzie - czerwonym winem otrzymywanym z winogron z Mełnika. Przy stole przed domem w cieniu daszku z winorośli (asma) spędzimy długie godziny na pogawędkach, oczarowani bułgarską gościnnością.
Pamela Kaczmarek, autorka przewodnika oraz bloga Podróż z fantazją, czyli Bułgaria poza szlakiem
Rozszerzamy rzeczywistość
Dzięki aplikacji Pascal AR zobaczysz to, czego w książce pokazać się nie da!
Pobierz aplikację i skieruj swój telefon lub tablet na strony oznaczone symbolem Pascal AR, żeby
zobaczyć przygotowane dla ciebie filmiki. Więcej informacji znajdziesz na s. 5.